Στα πλαίσια της ημερίδας «Πολυτεχνείο Κρήτης Από την Έρευνα στην Πράξη», Χανιά 12 Δεκεμβρίου 2014 έγινε παρουσίαση των ερευνητικών αποτελεσμάτων του έργου: DURECOBEL - Ανακύκλωση λατομικής παιπάλης, οικοδομικών απορριμμάτων και υλικών κατεδαφίσεων για την παραγωγή καινοτόμων οικολογικών δομικών στοιχείων. 

Tο Πολυτεχνείο Κρήτης σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Χανίων, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Πολυτεχνείο Κρήτης: από την Έρευνα στην Πράξη», την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 18:00 έως 21:00 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ).

H εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια της Συνόδου του Δικτύου INSULEUR (Δίκτυο Νησιωτικών Εμποροβιομηχανικών Επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης). Στη Σύνοδο θα παραβρεθούν Πρόεδροι των Νησιωτικών Επιμελητηρίων της ΕΕ, Πρόεδροι Ελληνικών Επιμελητηρίων, καθώς και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της ΕΕ κ. Henri Malosse.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση-προβολή των αποτελεσμάτων-προϊόντων έρευνας (από ερευνητικά προγράμματα ή διπλωματικές-μεταπτυχιακές εργασίες) που παρουσιάζουν πρακτικό ενδιαφέρον για τον επιχειρηματικό κόσμο των Χανίων και της Κρήτης ευρύτερα.