Αθρόα ήταν η προσέλευση και συμμετοχή του κοινού, κυρίως του τεχνικού κόσμου, στην εσπερίδα, που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Λασιθίου, προκειμένου να ενημερωθεί για το Συλλογικό Σύστημα Ανακύκλωσης αποβλήτων από εκσκαφές, κατασκευές και κατεδαφίσεις (ΔΙΑΣ- Σύστημα Ανακύκλωσης ΑΕΚΚ).
Οι καθηγητές της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης, κ.κ. Μιχάλης Γαλετάκης και Κων. Κομνίτσας ανέλυσαν το εθνικό και το ευρωπαϊκό πλαίσιο εναλλακτικής διαχείρισης των ανακυκλώσιμων αδρανών υλικών, παραθέτοντας και τις πρακτικές που λαμβάνουν χώρα σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Η δρ. του Πολυτεχνείου Κρήτης Δήμητρα Ζαχαράκη παρουσίασε τις τεχνικές και πρακτικές σε ερευνητικό και εφαρμοστικό επίπεδο, αξιοποίησης των υλικών που λαμβάνονται από ανακύκλωση οικοδομικών υλικών, για να κατασκευαστούν νέα ποιοτικά και ανθεκτικά οικοδομικά υλικά.

Πηγή: Νίκος Τράντας - http://www.anatolh.com

Δείτε το βίντεο της ημερίδας: https://vimeo.com/153593969

4ο Πανελλήνιο Συνέδριο: "Αξιοποίηση Βιομηχανικών Παραπροϊόντων στη δόμηση" - Παράταση υποβολής περιλήψεων
 
Το Συνέδριο έλαβε χώρα για τέταρτη συνεχόμενη φορά στη Θεσσαλονίκη στις 11-12 Ιουνίου 2015, μετά την επιτυχία των προηγούμενων Συνεδρίων το Νοέμβριο 2005, τον Ιούνιο 2009 και το Σεπτέμβριο 2012.
 
Στο φετινό Συνέδριο συμμετέχουν ως εισηγητές, εκτός των Ελλήνων και διακεκριμένοι επιστήμονες από Ευρωπαϊκά Ερευνητικά κέντρα και Οργανισμούς.

Στις ενότητες του Συνεδρίου θα αναλυθούν επιστημονικά θέματα σχετικά με:

  • Ελληνικά Βιομηχανικά Παραπροϊόντα
  • Παραγωγή - Διαχείρηση- Νομοθετικά πλαίσια - Διεθνής Εμπειρία
  • Έρευνα σχετικά με την αξιοποίηση τους στη Δόμηση
  • Εφαρμογές-Κριτήρια Επιλογής
  • Κανονισμοί - Τεχνικές Προδιαγραφές
  • Οικονομικο-τεχνική προσέγγιση και Περιβαλλοντικές    διαστάσεις (Ανάλυση κύκλου ζωής και κόστους)
 
Οι φορείς του προγράμματος Durecobel - Ανακύκλωση λατομικής παιπάλης, οικοδομικών απορριμμάτων και υλικών κατεδαφίσεων για την παραγωγή καινοτόμων οικολογικών δομικών στοιχείων συμμετείχαν με 2 επιστημονικές εργασίες 
 

Η Ερευνητική μονάδα «Έλεγχος Ποιότητας & Υγιεινή και Ασφάλεια στην Μεταλλευτική», Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, Πολυτεχνείο Κρήτης, η Ερευνητική μονάδα «Τεχνολογίες Διαχείρισης Μεταλλευτικών και Μεταλλουργικών Αποβλήτων και Αποκατάστασης Εδαφών», Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, Πολυτεχνείο Κρήτης, η Ανώνυμος Εταιρεία Παραγωγής και Εμπορίας Ετοίμου Σκυροδέματος και Κονιαμάτων, «Φινομπετόν» και η Ανώνυμος Εταιρεία Παραγωγής και Εμπορίας Ετοίμου Σκυροδέματος και Προϊόντων Τσιμέντου, «Τεχνομπετόν», διοργάνωσαν με επιτυχία ημερίδα ενημέρωσης με θέμα: «Ανακύκλωση απορριμμάτων του κατασκευαστικού και λατομικού τομέα για την παραγωγή καινοτόμων οικολογικών δομικών στοιχείων», την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015 στις 18:00-21:30 στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας στα Χανιά.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος «DURECOBEL- Ανακύκλωση λατομικής παιπάλης, οικοδομικών απορριμμάτων και υλικών κατεδαφίσεων για την παραγωγή καινοτόμων οικολογικών δομικών στοιχείων». 

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και το πρόγραμμα και την πρόσκληση της ημερίδας θα βρείτε στα συνημμένα αρχεία.

Πρόγραμμα Ημερίδας  -  Πρόσκληση